HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
STIRI PNVV
 
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

UNANIMITATE ÎN PARLAMENT REFERITOR LA MODIFICAREA ORDONANȚEI DE GUVERN 130/ 2020!
Ieri, 20 octombrie 2020, Parlamentul a aprobat prin lege Ordonanța 130/ 2020, privind acordarea de granturi în economie. Cu 242 voturi pentru, zero abțineri și zero împotrivă, Camera deputaților a adoptat varianta aprobată de Senat în 2 septembrie, aducându-i acesteia câteva amendamente.

separatorUNANIMITATE ÎN PARLAMENT REFERITOR LA MODIFICAREA ORDONANȚEI DE GUVERN 130/ 2020!separator
separator
Ieri, 20 octombrie 2020, Parlamentul a aprobat prin lege Ordonanța 130/ 2020, privind acordarea de granturi în economie.

Cu 242 voturi pentru, zero abțineri și zero împotrivă, Camera deputaților a adoptat varianta aprobată de Senat în 2 septembrie, aducându-i acesteia câteva amendamente.

Prin modificările aduse Ordonanței se completează codurile CAEN ale sectoarelor economice afectate de actuala criză și se schimbă grila de punctaj din Anexa 4 – Criteriile de selecție la finanțare a proiectelor de investiții.

Excluse inițial de Guvern în textul Ordonanței din 6 august, domeniile producerii vinurilor și cel al distribuției tradiționale de bunuri de larg consum, împreună cu alte domenii economice, au devenit eligibile la finanțare prin lege.
Cele două sectoare economice au o cifră de afaceri estimată la 5 miliarde de euro.

Într-un răspuns primit pe 15 septembrie de la Comisia Europeană de Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România se subliniază:
”Reglementările UE stabilesc reguli generale de eligibilitate pentru fonduri, în timp ce statele membre stabilesc alte reguli de eligibilitate în conformitate cu obiectivele strategice ale finanțării și normele naționale. Totuși, deoarece ajutorul acordat de Stat pune beneficiarii săi într-o poziție favorabilă față de competitorii acestora (spre exemplu, oferirea de lichidități financiare), statele membre trebuie să se asigure că, în baza puterii lor discreționare, selecția beneficiarilor ajutoarelor să fie bazată pe criterii stabilite obiectiv, pentru a limita denaturarea competiției din piață.

Semnalăm că sectoarele vitivinicol și distribuția tradițională de bunuri sunt furnizori ai HoReCa, fiind drastic afectate de căderea acestei piețe, atât prin diminuarea vânzărilor, cât și prin retururile primite. În funcție de profilul de business al distribuitorului și al producătorului de vinuri, scăderea cifrelor de afaceri a variat la nivelul lunilor martie, aprilie a.c. între 30% și 120% (!), comparativ cu lunile similare ale anului precedent.
Fără sprijin financiar de la Guvern pentru menținerea viabilității companiilor, vom genera diminuarea profitabilității și șomaj, cu impact major asupra încasărilor la Bugetul de Stat, povara financiară fiind atât asupra antreprenorilor, cât și asupra Statului.

Ordonanța de urgență a fost publicată pe 6 august, aprobarea schemei de sprijin financiar a fost primită de la Comisie ulterior, pe 27 august.
Această cronologie ne determină să credem că, dacă Președintele Republicii va promulga rapid legea, Guvernul își poate însuși imediat modificările și să lanseze Măsurile ”Capital de lucru” și ”Investiții” în cursul săptămânii viitoare, notificând în paralel Comisia Europeană.

Ministrul Economiei, domnul Virgil Popescu, trebuie să nu distorsioneze piața prin măsuri discriminatorii, nu trebuie să se grăbească și să pună în aplicare o Ordonanță de Guvern cu omisiuni, împotriva voinței Parlamentului României, așa cum a declarat zilele acestea că măsura ”Capital de lucru” va fi activă la 22 octombrie.

Puterea juridică a legii în fața ordonanțelor și interesul general trebuie să primeze întotdeauna într-un stat democratic.

În opinia noastră, Președintele și Guvernul României sunt chemați să pună în practică modificările propuse de mediul de afaceri și aprobate în unanimitate de 242 de deputați!

Ovidiu – Nicolae GHEORGHE
Președinte Asociația ACDBRseparator
26-09-2017
Producția de vin a României va fi cu 10-15% mai mare în acest an față de anul trecut, până în jurul cantității de 3,6 milioane de hectolitri, iar din punct de vedere calitativ vinul românesc din producția anului 2017 va fi unul de excepție, susține directorul Patronatului Național al Viei și Vinului, Ovidiu Gheorghe.
26-09-2017
Productia de vin a Romaniei va fi cu 10-15% mai mare in acest an fata de anul trecut, pana in jurul cantitatii de 3,6 milioane de hectolitri, iar din punct de vedere calitativ vinul romanesc din productia anului 2017 va fi unul de exceptie, sustine directorul Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe.
26-09-2017
Producția de vin a României va fi cu 10-15% mai mare în acest an față de anul trecut.
26-09-2017
Producția de vin a României va fi cu 10-15% mai mare în acest an față de anul trecut, până în jurul cantității de 3,6 milioane de hectolitri, iar din punct de vedere calitativ vinul românesc din producția anului 2017 va fi unul de excepție, susține directorul Patronatului Național al Viei și Vinului, Ovidiu Gheorghe.
Pagina:  1  2   3   4   5   6   7   8   9   10   >>   >| 
 
 
Copyright © Patronatul National al Viei si Vinului - 2012 - 2021
NetDesigner.ro